æon

_DSC2749.jpg
 

Om æon

Æon er en latinsk oversettelse av det greske ordet ὁ αἰών. Ordet ble blant annet brukt til å beskrive livet og tiden på forskjellige måter. Platon brukte ordet til å beskrive sin ide-verden, den perfekte verden som skjuler seg bak vår smale oppfattelse (av verden).

Hvis man tenker på et møbel som verden, så er vår oppfattelse av et møbel i stor grad begrenset; et møbel er noe du bruker for å avlaste kroppen, men det skal også være estetisk. Sammenliknet med Platons ideverden er det så mye mer. Det er historien fra ide til produkt, møbelets materialer, hvordan det er designet og hvordan møbelsnekkeren og møbeltapetsereren har bygget det opp. Det er også minner, historier om hvem som har hatt møbelet og alle samtalene møbelet har vært vitne til.

Hos æon møbler ønsker vi å være med på å forlenge historien til ditt møbel.

 

Hvem er æon?

æon møbler drives av Henriette Grøndahl, faglært møbeltapetserer med svennebrev. 

Siden jeg var liten har jeg elsker å skape ting med hendene. Valget om å bli møbeltapetserer tok jeg fordi det ga meg muligheten til å jobbe både kreativt og praktisk. Det er en fantastisk følelse å gi nytt liv til et møbel.

Jeg er nøyaktig og gjør det lille ekstra for å skape et unikt møbel. Jeg er glad  i å eksprimentere med tekstiler og vil hjelpe deg å sette ditt personlige preg på møbelet. 

Jeg tok læretiden på 3,5 år hos Wiels Møbeltapetserer, hvor jeg fikk en fantastisk bred opplæring. Jeg har også vært på utplassering hos ThirdMan Upholstery i England. 

Jeg har vært på tegnekurs på Skive tekniske fagskole i Danmark, gått på gründerkurs og stilhistoriekurs. Dette har gitt meg verdifulle erfaringer og kunnskap som jeg bruker aktivt i arbeidet mitt.

Jeg brenner for å ta vare på gamle tradisjoner og reparere, fremfor å stadig kjøpe nytt.